למה כדאי לכם לשאת דברים בטקס החתונה שלכם?

אולי לא תכננתם לשאת ברכה ברגעים המרגשים האלה שבהם שניכם עומדים מתחת לחופה, אבל זה עשוי להיות רגע ׳האוסקר׳ שלכם. זו הזדמנות להזכיר אנשים בשמם ולכבד אותם. אחרי הכול, כולם הגיעו רק כדי לראות אתכם, לכן גם אם אתם נרגשים ונבוכים מכדי לעמוד ולדבר מול הקהל, חשוב שתדעו שכול אחד מבני המשפחה והחברים שהזמנתם אוהב אתכם ויודע שזה הרגע המיוחד שלכם.

יש סיבות רבות בגינן כדאי להחליט לשאת דברים בחתונה שלכם, ואל תדאגו, אין צורך לקבל עצות ממומחה שסיים לימודי קלינאות תקשורת או פיתוח קול, כדי שתצליחו ׳לנאום׳, לרגש ולכבד את הקהל שהגיע לחגוג את היום הגדול בחייכם. במקום זאת, היעזרו בטיפים שלנו.

  1. הבעת הכרת תודה: הודו לכול האורחים שהגיעו. הכירו בכך שהם פינו זמן מחייהם העמוסים כדי להשתתף בחתונה שלכם, והודיעו להם שאתם מעריכים את נוכחותם.
  2. הודו לאנשים ספציפיים והזכירו אותם בשמם: ההורים שלכם, החברים שהיטו שכם ועזרו לכם בתכנון מסיבת הכלולות שלכם, ואולי גם הצלם או ה-J, שהסכימו לפעול מעל ומעבר למען הצלחת החתונה שלכם. בקיצור, הזכירו כל אחד שלדעתכם מגיע לו ושיעריך את הכרת התודה הפומבית שלכם. אם אתם חושבים שאנשים שאתם מזכירים בברכה שלכם ירצו לקבל עותק פיזי של הנאום שלכם, הדפיסו אותו עבורם. תנו להם מסמך שיהווה מעין מזכרת מהחתונה שלכם.
  3. זכרו להודות גם האחד לשני: שניכם השקעתם הרבה דמיון, יצירתיות ועבודה כדי להגיע לרגע הזה.
  4. עבדו על הרגשות: הצחיקו את האורחים שלכם (והעלו דמעות בעיניהם). חשבו על אנשי המפתח בחתונה שלכם, אלה שתרצו להצטלם אתם במהלך המסיבה… אחר כך חישבו על הדרך שתאפשר לכם להפיק תגובה רגשית מאנשים אלה, וחברו את הנאום שלכם בהתאם.
  5. עמדו זה לצד זו: בדרך כלל רק אחד מכם חייב לשאת את הנאום, אבל חשוב שתעמדו ביחד (תוכלו גם לחלק את הנאום ביניכם). האורחים והצלם בחתונה רוצים לראות אתכם צמודים זה לזו (וזה כנראה גם הרצון של שניכם)!
  6. אם לא כתבתם מראש ברכות האחד לשני, זו ההזדמנות שלכם לומר האחד לשנייה כמה דברים מהלב, במילים שלכם.
  7. ספרו סיפור: דברו על הפגישה הראשונה שלכם, על הצעת הנישואין או על עד כמה אתם אוהבים זה את זו. כל דבר שתרגישו שחשוב לכם לשלב בסיפור, יהיה משהו שהאורחים שלכם יאהבו לשמוע.
  8. עצרו לרגע: נאום החתונה הוא רגע משמעותי בטקס החתונה שלכם. אתם יכולים להשתמש בהזדמנות זו כדי לתת למישהו מתנה או כדי לגרום לכולם לדמוע מרוב שאתם חמודים יחד. הפכו רגע זה לרגע שלכם והפגינו מי אתם כבני זוג. לא משנה מה תבחרו לעשות, זכרו להאט את הקצב ולגרום לחוויה להתרחש.

אם השתכנעתם לשאת דברים, אבל אתם לא יודעים איפה להתחיל, הנה שני טיפים שעשויים לעזור:

  • קריאת הנאום מהטלפון. מביני דבר יכולים להעיד על רבים שקראו מתוך המסך ונאלצו לעצור בכול פעם מחדש, רק כדי לגלול להמשך הטקסט. קודם כל זה נראה רע בתמונות, וחוץ מזה זה קוטע את חוויית הנאום ואת הרגש והסיפור שאתם מנסים להעביר. הדפסת הנאום על דף נייר עדיפה. בדרך זו תוכלו גם להגיש אחר כך את הדפים כמזכרת לאדם שהזכרתם בנאום שלכם.
  • אימון, אימון ואימון. קראו את הנאום לעצמכם בקול רם כדי שתכירו אותו ולא תצטרכו להקריא אותו מילה במילה מהנייר כשאתם עומדים מול קהל האורחים שלכם. בקשו ממישהו להקשיב לכם ולתת לכם משוב. זה רעיון טוב במיוחד אם יש לכם פחד במה.

לבסוף, כשאתם מסיימים את הנאום, הישארו לעמוד במקום. תנו לאנשים לגשת אליכם, לברך, לחבק או להצטלם אתכם. שיהיה במזל טוב!

מתכננים
אירוע?
לעוף למעלה
כלי נגישות